De Vuurlinie - Roel Reiné

Film & TV
Terug

De Vuurlinie - Roel Reiné

KeyFilm

KeyFilm produceert bioscoopfilm De Vuurlinie


Dutch FilmWorks en producent KeyFilm maken bekend dat Waldemar Torenstra de hoofdrol gaat spelen in De Vuurlinie, geregisseerd door Roel Reiné.
De opnames voor de film geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon zijn inmiddels gestart en vinden plaats in Nederland en Spanje. Sallie Harmsen zal de rol van Marco’s grote liefde Mirjam vertolken. De teamgenoten van Kroon worden gespeeld door Tibor Lukács, Mike Weerts, Pepijn Schoneveld, Olaf Ait Tami, Steef de Bot, Tim Olivier Somer, Yamill Jones en llias Addab.

Majoor Marco Kroon is één van de meest besproken militairen van ons land. De Vuurlinie laat zowel de gevechten in Afghanistan, zijn strijd tegen verdachtmakingen en veroordelingen als de gevolgen van de oorlogstrauma’s op zijn leven zien. Dutch FilmWorks brengt de film in september 2023 uit in de bioscoop.

Over De Vuurlinie
Op missie in Afghanistan leidt Marco Kroon zijn manschappen op heldhaftige wijze door vuurgevechten. Hij ontvangt daarvoor de hoogste onderscheiding die Nederland kent: de militaire Willems-Orde. In de jaren erna raakt Kroon echter in opspraak. Tegelijk worstelt de militair met trauma’s die hij zelfs met zijn liefde Mirjam niet kan delen en in de media en op straat heeft iedereen een mening over hem. Kroon belandt in een emotionele rollercoaster. Wanneer hij zijn gelijk probeert te bewijzen, staat hij misschien wel voor zijn moeilijkste missie ooit.

De regie van De Vuurlinie is in handen van Roel Reiné (Red Bad, Michiel de Ruyter, Seal Team Eight, Death Race 2, Dead in Tombstone). De film is ontwikkeld en wordt geproduceerd door Hanneke Niens van KeyFilm (Soof, Wat is dan Liefde, Kamp Holland, Ventoux). Coproducenten zijn AVROTROS en FCCE. Het scenario is geschreven door Alex van Galen (Red Bad, Michiel de Ruyter).

Regisseur Roel Reiné: “Ik wilde altijd al een moderne Nederlandse oorlogsfilm maken. Dit verhaal is de perfecte balans tussen oorlog, familiedrama, het verwerken van trauma’s en de fascinerende manier waarop wij in Nederland omgaan met onze helden. Waldemar is daarin een gedroomde hoofdrolspeler. Ik ben ontzettend onder de indruk van zijn enorme kracht, zowel in het leiding geven als in de zware emotionele scènes. Hij heeft mij tijdens de opnames in Spanje al heel hard laten huilen.”

De film wordt gerealiseerd met steun van het Nederlands Filmfonds, de Netherlands Film Production Incentive, CoBO en Netflix.

Bron: Dutch FilmWorks/BM
Foto: Studio ISA