Korte film ’Ma mère et Moi’ van Emma Branderhorst geselecteerd voor Berlinale

NIEUWS
Terug

Korte film ’Ma mère et Moi’ van Emma Branderhorst geselecteerd voor Berlinale

De nieuwe korte film ’Ma Mère et Moi’ van Huizer regisseur Emma Branderhorst is geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Berlijn, de Berlinale, in het onderdeel ’Generation 14Plus’. Het is de derde keer dat een film van Emma Branderhorst wordt uitgekozen voor de Berlinale.

In 2019 viel haar afstudeerfilm Onderhuids die eer te beurt en vorig jaar won ze de Kristallen Beer voor haar film Vlekkeloos. Die film was ook ingezonden voor de Oscars, maar helaas bereikte ze daar de shortlist niet. Wel won de regisseur dat jaar nog de GOLD Young Director Award in Cannes.

Compliment
Branderhorst: ,Dat ik nu voor de derde keer in première mag gaan met mijn werk in de competitie van Berlijn is een ongelofelijk mooi compliment. ’Ma Mère et Moi’ is een zeer persoonlijke film gebaseerd op de relatie met mijn moeder. Ik vond het daarom extra spannend of de film weer genomineerd zou worden in deze sterke en wereldwijde competitie. Ik ben zo trots en dankbaar voor ieders harde werk, dat op deze manier wel heel mooi wordt beloond met deze wereldpremière op de Berlinale.” Het festival vindt dit jaar plaats van 16 tot 26 februari.

Het scenario voor ’Ma Mère et Moi’ is geschreven door Nena van Driel, naar een idee van Branderhorst met hoofdrollen voor Celeste Holsheimer (Vliegende Hollanders, De piraten van hiernaast) en Hannah van Lunteren (Narcosis, Captain Nova, Rampvlucht). Ma Mère et Moi kwam tot stand met steun van het Nederlands Filmfonds en het Amsterdams Fonds voor de Kunst.

Ma mère et Moi
De inhoud van de film:

Kees (17) zet haar eerste stappen naar volwassenheid en heeft besloten een taalcursus te gaan volgen in Marseille. Ze is impulsief en vurig op zoek naar avontuur. Maar eigenlijk is de belangrijkste reden om zo ver van huis te gaan wonen wel haar moeder Lois. Hun relatie verstikt haar, ze wil weg en haar eigen keuzes maken. Ze heeft haar moeder alleen nog nodig om haar naar Zuid-Frankrijk te brengen.

Tijdens hun ’laatste’ reis samen proberen ze te genieten, maar onuitgesproken irritaties en het naderende afscheid hangen in de lucht. Kees kan niet wachten om aan haar eigen avontuur te beginnen, terwijl Lois moeite heeft met hun veranderende relatie. Een film over leren loslaten en de complexiteit van een moeder-dochterrelatie.