Nothing to Declare Nederlandse Oscarinzending Korte Fictiefilm

NIEUWS
Terug

Nothing to Declare Nederlandse Oscarinzending Korte Fictiefilm

De korte fictiefilm Nothing to Declare, onder regie van Hetty de Kruijf, is geselecteerd om namens Nederland ingezonden te worden voor de aankomende Academy Awards in de categorie Best Live Action Short Film. De film werd uitgekozen door een onafhankelijke jury van Nederlandse filmprofessionals.

 

In Nothing to Declare volgen we drie jonge vluchtelingen in het laadruim van een truck, op weg naar een nieuwe toekomst in Europa. Tijdens hun bizarre reis delen ze hun verhalen, hoop en dromen. Momenten van vriendschap, warmte en intimiteit komen samen met de gruwelijke realiteit. In dit schemergebied tussen een nieuw en een oud bestaan, is het de vraag of zij hun eindbestemming wel zullen bereiken. Het verhaal van Nothing to Declare is geïnspireerd op de levensverhalen van Khales Warrak, Rama Taher en Yazan Al-Hakim, die ook de hoofdrollen in de film vertolken.

 

Bastiaan Kroeger schreef het scenario van de film. Julia Rombout (July Film) en Tessa Beijer produceerden de film samen met Joram Willink. Nothing to Declare beleeft in september haar wereldpremière op het Nederlands Film Festival in Utrecht.