Telefilm 'Vind die domme trut...' oogst succes op festivals

NIEUWS
Terug

Telefilm 'Vind die domme trut...' oogst succes op festivals

De telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' heeft de afgelopen maanden veel succes geoogst op buitenlandse festivals. Regisseur Ben Brand werd deze week in Noorwegen op het Kosmorama Filmfestival bekroond als beste nieuwe regisseur, maakte hij woensdag bekend.

In Warschau kreeg het coming-of-agedrama een speciale vermelding van de jury. De film draaide tot nu toe op tien buitenlandse festivals en zal binnenkort ook nog in de VS en Tsjechië gaan draaien.

 
De titel van de film verwijst naar de oproep die een aantal jaar geleden online in de VS werd gedaan toen een filmpje verscheen waarin een meisje puppies verdronk. Regisseur Ben Brand verplaatste dit gegeven naar Arnhem, waar de vader van Remco (15) en Lizzy (13) wat bijverdient met het illegaal verhandelen van honden. Wanneer Remco denkt stoer te zijn door een soortgelijk filmpje van Lizzy op YouTube te zetten, zijn de gevolgen niet te overzien.

De hoofdrollen worden gespeeld door Nino den Brave, Senna Fokke en Wim Opbrouck. De film is nog te zien op de website NPOGemist.