NIEUWS

KRO-NCRV komt in 2025 met nieuwe feelgood dramaserie Ik val niet, ik dans

9 juli 2024

Met trots kondigen wij samen met producent Big Blue de nieuwe feelgood dramaserie Ik val niet, ik dans aan, gebaseerd op het gelijknamige boek van Margot van Schayk. Ik val niet, ik dans vertelt het verhaal van een jonge vrouw die haast heeft om zo veel mogelijk uit het leven te halen. 


Lees verder

Olivia Colman en John Lithgow in Nederland voor de opnames van JIMPA

7 mei 2024

Voor de Nederlandse coproductie JIMPA, de nieuwe film van Sophie Hyde (GOOD LUCK TO YOU, LEO GRANDE), is een groot deel van de acteurs bekend gemaakt.

Lees verder

Dramaserie Zina krijgt tweede seizoen

24 april 2024

Zina is een dramaserie vol humor over vijf vriendinnen. De eerste serie is uitgezonden rond de jaarwisseling van 2020/2021 op NPO3, werd genomineerd voor een Rockie Award (Banff), en stond op de shortlist voor een Gouden Kalf en een Rose d’Or.

Lees verder

Netflix deelt trailer Crypto Boy over schimmige wereld van crypto

18 oktober 2023

Netflix komt met een nieuwe Nederlandse film, genaamd 'Crypto Boy'. Het gaat over de schimmige wereld van cryptocurrency en de aantrekkingskracht die het heeft op jongeren.

Lees verder

Cinekid Festival 2023 opent met Jippie No More!

15 oktober 2023

De 37e editie van Cinekid Festival opent zondag 15 oktober in Amsterdam met de wereldpremière van Jippie No More!, een nieuwe Nederlandse familiefilm van regisseur Margien Rogaar en productiehuis Juliet at Pupkin; de makers van de welbekende familieserie Lampje. 
 

Lees verder

Dit zijn de hoofdrollen in de dramaserie Rampvlucht

17 augustus 2022

De cast van Rampvlucht is bekend! In de vijfdelige dramaserie over de Bijlmerramp vervullen Thomas Höppener,  Joy Delima en Yorick van Wageningen de hoofdrollen.

Lees verder

GOODBYE STRANGER op 25 maart te zien tijdens de Roze Filmdagen

21 maart 2023

De Roze Filmdagen keert in 2023 terug met een nieuwe editie! Als grootste en langslopende LHBTQIA+ filmfestival in Nederland, biedt Roze Filmdagen ook dit jaar weer een breed en inclusief aanbod aan films, documentaires en korte films aangevuld met verdiepende talkshows met een LHBTQA+ context. De Roze Filmdagen is een elf daags filmfestival in Amsterdam.

Lees verder

Opnamen gestart van familiefilm Jippie No More!

1 februari 2023

Deze week zijn de opnamen gestart van de nieuwe Nederlandse familiefilm Jippie No More! Makers zijn het team achter de goed ontvangen televisieserie Lampje, regisseur Margien Rogaar en productiehuis Juliet.

Lees verder

Korte film ’Ma mère et Moi’ van Emma Branderhorst geselecteerd voor Berlinale

23 januari 2023

De nieuwe korte film ’Ma Mère et Moi’ van Huizer regisseur Emma Branderhorst is geselecteerd voor het internationaal filmfestival van Berlijn, de Berlinale, in het onderdeel ’Generation 14Plus’. Het is de derde keer dat een film van Emma Branderhorst wordt uitgekozen voor de Berlinale.

Lees verder

KeyFilm produceert bioscoopfilm De Vuurlinie

23 januari 2023

Dutch FilmWorks en producent KeyFilm maken bekend dat Waldemar Torenstra de hoofdrol gaat spelen in De Vuurlinie, geregisseerd door Roel Reiné.
De opnames voor de film geïnspireerd op het leven van de Nederlandse militair Marco Kroon zijn inmiddels gestart en vinden plaats in Nederland en Spanje. Sallie Harmsen zal de rol van Marco’s grote liefde Mirjam vertolken. De teamgenoten van Kroon worden gespeeld door Tibor Lukács, Mike Weerts, Pepijn Schoneveld, Olaf Ait Tami, Steef de Bot, Tim Olivier Somer, Yamill Jones en llias Addab.

Lees verder

GOODBYE STRANGER gaat in wereldpremière op Internationaal Filmfestival Rotterdam

18 januari 2023

GOODBYE STRANGER is geselecteerd voor de Limelight-sectie van het Rotterdam International Film Festival (IFFR). Het festival vindt plaats van 25 januari tot en met 5 februari.

Lees verder

Nieuwe serie Hockeyvaders dit najaar te zien op Videoland

17 augustus 2022

Terwijl de drie hockeyvaders zich al jaren geleden dachten te hebben neergelegd bij wie ze waren, willen ze nu nog één keer vlammen, voor het te laat is. Het naderende 100-jarig bestaan van hun geliefde hockeyclub Laurentius lijkt daarvoor de pérfecte gelegenheid. De mannen bundelen hun krachten om dit jubileum onvergetelijk te kunnen maken. Dit eindigt in een complete puinhoop, met grote gevolgen zowel voor henzelf, hun carrières, hun families en de club. Het is je invechten of terugvechten. ‘Tel ik nog mee?’ versus ‘Tel ik al mee?’.

Lees verder

Nieuwe politieke miniserie Het jaar van Fortuyn vanaf eind maart te zien op NPO 1

22 maart 2022

Het is een legendarische strijd in de Nederlandse politiek: het duel tussen PvdA-lijsttrekker Ad Melkert en de flamboyante nieuwkomer Pim Fortuyn (LPF) voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2002. Deze gebeurtenissen worden gedramatiseerd in de nieuwe politieke miniserie Het jaar van Fortuyn, vanaf 25 maart te zien op NPO 1.

Lees verder

KRO-NCRV en Big Blue maken dramaserie over de Bijlmerramp: Rampvlucht

22 maart 2022

Dertig jaar na dato produceren KRO-NCRV en productiemaatschappij Big Blue een vijfdelige dramaserie over een van de meest controversiële vliegrampen van de twintigste eeuw: de Bijlmerramp. Rampvlucht is een op werkelijkheid gebaseerde thriller en is vanaf het najaar te zien bij KRO-NCRV op NPO 1. De dramaserie is een groots opgezette complotthriller over de ramp zelf én de vele vragen en mysterieuze gebeurtenissen die Nederland daarna in hun greep hielden. 

Lees verder

Het Verhaal van Nederland op tv - vanaf 2 februari om 20.34 uur op NPO 1

15 februari 2022

Het verhaal van Nederland vertelt het verhaal van het land waarin we wonen, vanaf het moment dat de eerste bewoners zich er vestigden. Niet eerder is onze geschiedenis, en hoe dit ons heeft gemaakt tot wie we nu zijn, op deze manier tastbaar gemaakt.

Lees verder

MediaLane maakt dramaserie Zina voor KRO-NCRV

1 december 2021

Dit najaar start de nieuwe achtdelige dramaserie Zina bij KRO-NCRV. Het verhaal gaat over vijf vriendinnen en hun onstilbare drang om te worden wie ze willen zijn en speelt zich af tussen de Marokkaanse cultuur en Hollandse polderrealiteit.

Lees verder

Met o.a. Damaris de Jong, Reiky de Valk, Hanneke van der Paardt, Susan Visser, Jacob Derwig en Benja Bruijning

31 mei 2021

Videoland komt met een nieuwe coming-of-age dramaserie: Follow de SOA. Een ongemakkelijke grappige serie over liefde, intimiteit en vriendschap tijdens een seksuele ontdekkingsreis. Alles wordt bespreekbaar gemaakt en geen onderwerp geschuwd. De Videoland Original Follow de SOA, geproduceerd door Fiction Valley, is vanaf 4 juni bij Videoland te zien.

Lees verder

De Slet van 6 VWO op TV

31 mei 2021

Na 3 series met shorts voor online, krijgt De Slet van 6 VWO nu een vervolg op NPO3, met 10 afleveringen van 30 minuten.

Lees verder

Buladó officiële openingsfilm op het Nederlands Film Festival 2020!

20 juli 2020

Het 40e Nederlands Film Festival start op vrijdag 25 september 2020 met BULADÓ van regisseur Eché Janga. De wereldpremière vindt plaats in Utrecht in aanwezigheid van hoofdrolspelers Everon Jackson Hooi, Felix de Rooy en Tiara Richards. 

Lees verder

VRIENDSCHAP ONDER DRUK IN DAGELIJKSE DRAMASERIE DERTIGERS BIJ BNNVARA OP NPO 3

20 mei 2020

Een hechte vriendengroep worstelt met herkenbare dertigersdilemma's en een onverwerkt trauma

Lees verder

Prachtig nieuws! EN ROUTE zal internationaal in premiere gaan in Berlijn in februari dit jaar

Inay (9) and her brother have a day off from school and they have to join their father who needs to go on a special trip. During this route, through the awakening city, Inay secretly tries to cause a delay. She knows that if they arrive late at their destination, she will be rewarded with loads of sweet desserts.

Lees verder

Porfotto goes international!

3 februari 2020

Goed nieuws: Porfotto heeft zijn eerste internationale prijs te pakken. De film heeft de prijs 'Best Student Live Action' op het Silk Road International Film Festival in Ierland gewonnen. 

Lees verder

Een onmogelijke liefde en bijzondere vriendschappen in nieuwe hartverwarmende kerstserie Remy & Juliyat

17 december 2019

Remy & Juliyat, vanaf vrijdag 6 december, elke dag om 17.55 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

Lees verder

Nederlands Film Festival maakt selectie Gouden Kalf Competitie 2019 bekend

25 juli 2019

Vandaag maakt het Nederlands Film Festival de longlists bekend van de speelfilms, korte films en televisiedrama’s die meedingen naar de Gouden Kalveren 2019.

Lees verder

TOM ADELAAR is geselecteerd voor een Prix Europa in de TV Iris categorie 2019! Gefeliciteerd cast & crew!

2 september 2019

Tom Adelaar is in race voor een prestigieuze Prix Europa. De Prix Europa is een jaarlijks festival in het Duitse Potsdam waar prijzen worden uitgereikt aan de beste Europese televisie-, radio- en mediaproducties. Het festival vind plaats in Potsdam van 6 tot en met 12 oktober, de prijsuitreiking is op 11 oktober.

Lees verder

Groen Casting gaat Goede Tijden Slechte Tijden casten

26 februari 2019

Groen Casting gaat later dit jaar aan de slag met het casten van nieuwe personages. Nieuwe acteurs van sinds 1990 lopende serie worden voortaan gecast door ons. “Afgelopen jaar hebben wij besloten andere castingbureaus een kans te geven. Groen heeft aangetoond creatief en vernieuwend te zijn”, zegt woordvoerder Eva Peters. We kijken ernaar uit!

Lees verder

Tom Adelaar op het grote doek!

9 januari 2019

Vanavond is onze One Night Stand "Tom Adelaar" van Gonzalo Fernandez en Ashar Medina om 21.00 uur te zien in het Ketelhuis! 

Lees verder

Taiki genomineerd voor The City of Malmö Children’s Film Award!

8 januari 2019

Telefilm Taiki is genomineerd voor een filmaward van het prestigieuze BUFF kinderfestival in Malmö, Zweden. De prijs zal gaan naar de filmmaker die een bijdrage heeft geleverd aan de beste kinderfilm. Kwaliteit en originaliteit zijn in dit besluit de belangrijkste criteria. 

Lees verder

Vier ook Kerst met de Kuipers!

16 december 2018

‘Kerst Met De Kuijpers’ is de perfecte Videoland-serie om de donkere winterdagen mee door te komen. Vanaf 17 december zijn onder anderen Henriëtte Tol, Jeroen Spitzenberger en Ronald Goedemondt te zien als de familie Kuijpers op Videoland: een eigenzinnige familie die onverwachts samen kerst viert, met alle gevolgen van dien.

Lees verder

Vanaf 19 oktober "Lekker Dan" online op NPO3.nl

19 oktober 2018

Vanaf vandaag is de tiendelige serie "Lekker Dan" van de AVROTROS te zien op NPO3.nl Het debuut van Astrid van Keulen was een feest om te casten en is nog leuker om te zien! Bekijk de eerste 2 afleveringen en check daarna iedere vrijdag voor een nieuwe.

Lees verder

Twee Gouden Kalf nominaties voor Tom Adelaar!

5 september 2018

Wat zijn we trots! De One Night Stand TOM ADELAAR (regie: Gonzalo Fernandez) is genomineerd voor Beste Televisiedrama en Yannick Jozefzoon voor Beste Acteur Televisiedrama vanwege zijn rol in TOM ADELAAR. Geweldig nieuws! 

Lees verder

Nothing to Declare Nederlandse Oscarinzending Korte Fictiefilm

12 september 2018

De korte fictiefilm Nothing to Declare, onder regie van Hetty de Kruijf, is geselecteerd om namens Nederland ingezonden te worden voor de aankomende Academy Awards in de categorie Best Live Action Short Film. De film werd uitgekozen door een onafhankelijke jury van Nederlandse filmprofessionals.

Lees verder

Nothing to Declare geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie

30 juli 2018

De korte film Nothing to Declare van Hetty De Kruijf is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival en zal in première gaan tijdens het festival eind september! Gefeliciteerd!

Lees verder

JUNGLE is genomineerd voor de Canadese Rockie Award voor 'Beste TV-film'

4 april 2018

Jungle is genomineerd voor de Rockie Awards!! De Rockie Awards worden ieder jaar uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival. Het prijzengala staat bekend als ‘de Olympische Spelen van de televisie’. De uitreiking vindt dit jaar plaats op 11 juni, toevallig ook de verjaardag van regisseur Hetty de Kruijf.

Lees verder

Telefilm 'Vind die domme trut...' oogst succes op festivals

4 april 2018

De telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' heeft de afgelopen maanden veel succes geoogst op buitenlandse festivals. Regisseur Ben Brand werd deze week in Noorwegen op het Kosmorama Filmfestival bekroond als beste nieuwe regisseur, maakte hij woensdag bekend.

Lees verder

Bekende YouTube-sterren in nieuwe Videoland-serie

16 oktober 2017

Light-horror-serie ‘DARE’ vanaf 23 oktober bij Videoland. Op maandag 23 oktober start de nieuwe tiendelige jongerenserie ‘DARE’ bij Videoland. In de horror-light-serie heeft YouTube-ster Justin (Jip van den Dool) samen met Mitch (Yannick Jozefzoon) een YouTube-kanaal genaamd ‘DARE’. Hiervoor voeren zij bizarre opdrachten uit, die zij vastleggen op camera.

Lees verder

JUNGLE: Gouden Kalf voor Beste Acteur in TV Drama

12 oktober 2017

We hadden het Nederlands Film Festival niet beter kunnen afsluiten.. Op het L'OR Gouden Kalveren Gala wonnen George Tobal en Majd Mardo gisteravond het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama!
Gefeliciteerd! Wat een geweldige avond!

Lees verder

JUNGLE genomineerd voor 2 Gouden Kalveren

2 september 2017

JUNGLE is genomineerd voor 2 Gouden Kalveren! Beste Televisiedrama en Beste Acteur voor George Tobal en Majd Mardo!  Gisteravond werd bekend            gemaakt dat Jungle is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama! Lees hieronder het prachtige juryrapport.

Lees verder

Weeën genomineerd voor een Gouden Kalf!

2 september 2017

Ontzettend trots! Weeën, de korte film geschreven en geregisseerd door Nils Vleugels is gisteravond genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Korte Film. Over een maand volgt de uitreiking op het gala van het Nederlands Film Festival. Uit het jury rapport: Deze korte film biedt qua vormgeving een heel eigen en consistente wereld. En een enorm geestige hoofdrolspeler waarmee de jury zich moeiteloos kon identificeren.

Lees verder

Telefilm Ben Brand première in Warschau

27 september 2017

De telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' beleeft half oktober haar internationale première op het Filmfestival van Warschau. 
Na de vertoning in Polen staan voor het drama van regisseur Ben Brand onder meer nog selectie voor festivals in Sao Paulo (Brazilië) en Talinn (Estland) op het programma.

Lees verder

Cast film Skogafoss bekend!

20 augustus 2017

Met super veel trots mogen wij bekend maken de cast van 'Skogafoss': Martijn Lakemeier ('Oorlogswinter'), Gaite Jansen ('Peaky Blinders) en Anneke Blok ('Alles Is Liefde'). Over een week starten de opnames in IJsland met een te gek team. We kunnen niet wachten!

Lees verder