NIEUWS

Met o.a. Damaris de Jong, Reiky de Valk, Hanneke van der Paardt, Susan Visser, Jacob Derwig en Benja Bruijning

31 mei 2021

Videoland komt met een nieuwe coming-of-age dramaserie: Follow de SOA. Een ongemakkelijke grappige serie over liefde, intimiteit en vriendschap tijdens een seksuele ontdekkingsreis. Alles wordt bespreekbaar gemaakt en geen onderwerp geschuwd. De Videoland Original Follow de SOA, geproduceerd door Fiction Valley, is vanaf 4 juni bij Videoland te zien.

Lees verder

De Slet van 6 VWO op TV

31 mei 2021

Na 3 series met shorts voor online, krijgt De Slet van 6 VWO nu een vervolg op NPO3, met 10 afleveringen van 30 minuten.

Lees verder

Buladó officiële openingsfilm op het Nederlands Film Festival 2020!

20 juli 2020

Het 40e Nederlands Film Festival start op vrijdag 25 september 2020 met BULADÓ van regisseur Eché Janga. De wereldpremière vindt plaats in Utrecht in aanwezigheid van hoofdrolspelers Everon Jackson Hooi, Felix de Rooy en Tiara Richards. 

Lees verder

VRIENDSCHAP ONDER DRUK IN DAGELIJKSE DRAMASERIE DERTIGERS BIJ BNNVARA OP NPO 3

20 mei 2020

Een hechte vriendengroep worstelt met herkenbare dertigersdilemma's en een onverwerkt trauma

Lees verder

Prachtig nieuws! EN ROUTE zal internationaal in premiere gaan in Berlijn in februari dit jaar

Inay (9) and her brother have a day off from school and they have to join their father who needs to go on a special trip. During this route, through the awakening city, Inay secretly tries to cause a delay. She knows that if they arrive late at their destination, she will be rewarded with loads of sweet desserts.

Lees verder

Porfotto goes international!

3 februari 2020

Goed nieuws: Porfotto heeft zijn eerste internationale prijs te pakken. De film heeft de prijs 'Best Student Live Action' op het Silk Road International Film Festival in Ierland gewonnen. 

Lees verder

Een onmogelijke liefde en bijzondere vriendschappen in nieuwe hartverwarmende kerstserie Remy & Juliyat

17 december 2019

Remy & Juliyat, vanaf vrijdag 6 december, elke dag om 17.55 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

Lees verder

Nederlands Film Festival maakt selectie Gouden Kalf Competitie 2019 bekend

25 juli 2019

Vandaag maakt het Nederlands Film Festival de longlists bekend van de speelfilms, korte films en televisiedrama’s die meedingen naar de Gouden Kalveren 2019.

Lees verder

TOM ADELAAR is geselecteerd voor een Prix Europa in de TV Iris categorie 2019! Gefeliciteerd cast & crew!

2 september 2019

Tom Adelaar is in race voor een prestigieuze Prix Europa. De Prix Europa is een jaarlijks festival in het Duitse Potsdam waar prijzen worden uitgereikt aan de beste Europese televisie-, radio- en mediaproducties. Het festival vind plaats in Potsdam van 6 tot en met 12 oktober, de prijsuitreiking is op 11 oktober.

Lees verder

Groen Casting gaat Goede Tijden Slechte Tijden casten

26 februari 2019

Groen Casting gaat later dit jaar aan de slag met het casten van nieuwe personages. Nieuwe acteurs van sinds 1990 lopende serie worden voortaan gecast door ons. “Afgelopen jaar hebben wij besloten andere castingbureaus een kans te geven. Groen heeft aangetoond creatief en vernieuwend te zijn”, zegt woordvoerder Eva Peters. We kijken ernaar uit!

Lees verder

Tom Adelaar op het grote doek!

9 januari 2019

Vanavond is onze One Night Stand "Tom Adelaar" van Gonzalo Fernandez en Ashar Medina om 21.00 uur te zien in het Ketelhuis! 

Lees verder

Taiki genomineerd voor The City of Malmö Children’s Film Award!

8 januari 2019

Telefilm Taiki is genomineerd voor een filmaward van het prestigieuze BUFF kinderfestival in Malmö, Zweden. De prijs zal gaan naar de filmmaker die een bijdrage heeft geleverd aan de beste kinderfilm. Kwaliteit en originaliteit zijn in dit besluit de belangrijkste criteria. 

Lees verder

Vier ook Kerst met de Kuipers!

16 december 2018

‘Kerst Met De Kuijpers’ is de perfecte Videoland-serie om de donkere winterdagen mee door te komen. Vanaf 17 december zijn onder anderen Henriëtte Tol, Jeroen Spitzenberger en Ronald Goedemondt te zien als de familie Kuijpers op Videoland: een eigenzinnige familie die onverwachts samen kerst viert, met alle gevolgen van dien.

Lees verder

Vanaf 19 oktober "Lekker Dan" online op NPO3.nl

19 oktober 2018

Vanaf vandaag is de tiendelige serie "Lekker Dan" van de AVROTROS te zien op NPO3.nl Het debuut van Astrid van Keulen was een feest om te casten en is nog leuker om te zien! Bekijk de eerste 2 afleveringen en check daarna iedere vrijdag voor een nieuwe.

Lees verder

Twee Gouden Kalf nominaties voor Tom Adelaar!

5 september 2018

Wat zijn we trots! De One Night Stand TOM ADELAAR (regie: Gonzalo Fernandez) is genomineerd voor Beste Televisiedrama en Yannick Jozefzoon voor Beste Acteur Televisiedrama vanwege zijn rol in TOM ADELAAR. Geweldig nieuws! 

Lees verder

Nothing to Declare Nederlandse Oscarinzending Korte Fictiefilm

12 september 2018

De korte fictiefilm Nothing to Declare, onder regie van Hetty de Kruijf, is geselecteerd om namens Nederland ingezonden te worden voor de aankomende Academy Awards in de categorie Best Live Action Short Film. De film werd uitgekozen door een onafhankelijke jury van Nederlandse filmprofessionals.

Lees verder

Nothing to Declare geselecteerd voor de Gouden Kalf competitie

30 juli 2018

De korte film Nothing to Declare van Hetty De Kruijf is geselecteerd voor de Gouden Kalf Competitie van het Nederlands Film Festival en zal in première gaan tijdens het festival eind september! Gefeliciteerd!

Lees verder

JUNGLE is genomineerd voor de Canadese Rockie Award voor 'Beste TV-film'

4 april 2018

Jungle is genomineerd voor de Rockie Awards!! De Rockie Awards worden ieder jaar uitgereikt tijdens het BANFF World Media Festival. Het prijzengala staat bekend als ‘de Olympische Spelen van de televisie’. De uitreiking vindt dit jaar plaats op 11 juni, toevallig ook de verjaardag van regisseur Hetty de Kruijf.

Lees verder

Telefilm 'Vind die domme trut...' oogst succes op festivals

4 april 2018

De telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' heeft de afgelopen maanden veel succes geoogst op buitenlandse festivals. Regisseur Ben Brand werd deze week in Noorwegen op het Kosmorama Filmfestival bekroond als beste nieuwe regisseur, maakte hij woensdag bekend.

Lees verder

Bekende YouTube-sterren in nieuwe Videoland-serie

16 oktober 2017

Light-horror-serie ‘DARE’ vanaf 23 oktober bij Videoland. Op maandag 23 oktober start de nieuwe tiendelige jongerenserie ‘DARE’ bij Videoland. In de horror-light-serie heeft YouTube-ster Justin (Jip van den Dool) samen met Mitch (Yannick Jozefzoon) een YouTube-kanaal genaamd ‘DARE’. Hiervoor voeren zij bizarre opdrachten uit, die zij vastleggen op camera.

Lees verder

JUNGLE: Gouden Kalf voor Beste Acteur in TV Drama

12 oktober 2017

We hadden het Nederlands Film Festival niet beter kunnen afsluiten.. Op het L'OR Gouden Kalveren Gala wonnen George Tobal en Majd Mardo gisteravond het Gouden Kalf voor Beste Acteur Televisiedrama!
Gefeliciteerd! Wat een geweldige avond!

Lees verder

JUNGLE genomineerd voor 2 Gouden Kalveren

2 september 2017

JUNGLE is genomineerd voor 2 Gouden Kalveren! Beste Televisiedrama en Beste Acteur voor George Tobal en Majd Mardo!  Gisteravond werd bekend            gemaakt dat Jungle is genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Beste Televisiedrama! Lees hieronder het prachtige juryrapport.

Lees verder

Weeën genomineerd voor een Gouden Kalf!

2 september 2017

Ontzettend trots! Weeën, de korte film geschreven en geregisseerd door Nils Vleugels is gisteravond genomineerd voor een Gouden Kalf in de categorie Korte Film. Over een maand volgt de uitreiking op het gala van het Nederlands Film Festival. Uit het jury rapport: Deze korte film biedt qua vormgeving een heel eigen en consistente wereld. En een enorm geestige hoofdrolspeler waarmee de jury zich moeiteloos kon identificeren.

Lees verder

Telefilm Ben Brand première in Warschau

27 september 2017

De telefilm 'Vind die domme trut en gooi haar in de rivier' beleeft half oktober haar internationale première op het Filmfestival van Warschau. 
Na de vertoning in Polen staan voor het drama van regisseur Ben Brand onder meer nog selectie voor festivals in Sao Paulo (Brazilië) en Talinn (Estland) op het programma.

Lees verder

Cast film Skogafoss bekend!

20 augustus 2017

Met super veel trots mogen wij bekend maken de cast van 'Skogafoss': Martijn Lakemeier ('Oorlogswinter'), Gaite Jansen ('Peaky Blinders) en Anneke Blok ('Alles Is Liefde'). Over een week starten de opnames in IJsland met een te gek team. We kunnen niet wachten!

Lees verder