Zomervacht - Joren Molten

Film & TV
Terug

Zomervacht - Joren Molten

Family Affair Films - Polar Bear

De film Zomervacht wordt het lange-speelfilmdebuut van regietalent Joren Molten. September Film zal het drama in de bioscoop uitbrengen.

Zomervacht is de tweede roman van Jaap Robben, die in 2014 zo zeer succesvol debuteerde met de roman Birk. Ook Zomervacht (2018) werd zeer goed ontvangen. Het is het verhaal van de dertienjarige Brian die van zijn vader de zorg over zijn meervoudig gehandicapte oudere broer Lucien opgedrongen krijgt. Hij plaatst Brian daarmee voor een bijna onmogelijke opgave.  

Regisseur van Zomervacht is Joren Molten, wiens afstudeerfilm In Kropsdam is iedereen gelukkig (2016) geselecteerd werd voor 54 internationale filmfestivals, waar de film meerdere keren werd bekroond. Molten was ook een van de New Directors to Follow op het filmfestival van Karlovy Vary. Zijn korte coming-of agefilm Dost (2018) werd aangekocht door Amazon. Britt Snel, die Moltens eerdere films schreef, is ook verantwoordelijk voor het scenario van Zomervacht.

Voor de rol van Lucien castte Molten debutant Joël in ’t Veld, zelf een jongen met spasme. Molten: ‘Ik heb niet eerder met iemand gewerkt die zich zonder enige gene en met volledige toewijding in scènes gooit. Met Zomervacht wil ik de kracht laten zien van mensen met een beperking. Ik ben dan ook trots dat een deel van de cast bestaat uit mensen met echte beperkingen.’ Andere castleden zijn Micha Hulshof als de vader en het Vlaamse talent Jarne Heylen als Brian.

Zomervacht wordt geproduceerd door Floor Onrust van Family Affair Films en Xavier Rombaut van het Belgische Polar Bear, in coproductie met de NTR.

Distributeur September Film zal Zomervacht in de zomer van 2023 uitbrengen. 

Foto: via Family Affair Films